Colegiul Grinauti Colegiul Agroindustrial
+373 271 71 522 Telefon

Compania de informare: ,,Și tu poți participa”

16.04.2021

UE// ,,Gândesc verde, gândesc curat”

Săptămâna aceasta s-a desfășurat Campania de informare ,, Și tu poți participa”, din cadrul Proiectului ,, Sporirea gradului de conștientizare ecologică a tinerilor prin implicarea lor în activități de protecție a mediului.”

Scopul activității a fost conștientizarea importanței ocrotirii mediului înconjurător în rândul elevilor, cadrelor didactice și cetățenilor din localitățile raionului.A fost creat grupul de inițiativă din rândul elevilor, care au distribuit materiale promoționale (broșuri, pliante) in localitățile băștinașe, deoarece in Colegiu studiază elevi din diferite localități.Au fost afișate anunțuri pentru doritorii de a se alătura actului de voluntariat. Munca depusă i-a determinat pe elevi să fie mai atenți și mai grijulii față de mediul înconjurător, să conștientizeze efectele negative ale acumulării deșeurilor asupra calității mediului care se răsfrânge negativ asura calității vieții.

Asociația Femeilor de Afaceri din Sectorul Rural este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „Sporirea gradului de conștientizare ecologică a tinerilor prin implicarea lor în activităţi de protecţie a mediului” în r-nul Rîșcani, r-nul Edineț și r-null Ocnița.

Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Parteneriil proiectului pentru regiunea Nord sunt AO Pro Cooperare Regională și AO CASMED.

#EU4Moldova, #ÎmpreunăMaiPuternici, #EU4CivilSocietyMD, #CSOActionMoldova, #UEpentruSocietateaCivilă, #DezvoltareRegionala, @GIZMoldova, @European Union in the Republic of Moldova@procore.md @casmed.moldova