Proiecte
🔀 Pe parcursul lunii anterioare, în IP CAI ,,Gheorghe Răducan” din Grinăuţi, s-a desfăşurat concursul local de creaţii: 🎨🎥📝📸,,Mai frumoasă decât arta, doar sănătatea poate fi!”🙋✨🥑, iniţiat de dna Antoniuc Valeria – profesoară de Limba şi lit. română.
🎯Scopul concursului a fost dezvoltarea în rândul tinerilor răducanieni a unor obiceiuri sănătoase de viaţă prin conştientizarea factorilor care contribuie la aceasta şi redarea lor prin intermediul artei.
📢Aşadar, rezultatele concursului:
Secţiunea I: Poezie/articol informativ;
🥇Locul I – Botezatu Nicoleta (poezie) şi Romaniuc Olga (articol informativ);
🥈Locul II – Rotari Victoria (poezie) şi Bacal Iulia (articol informativ)
🥉Locul III – Rotari Victoria (articol informativ)
Secţiunea II: Lucrare plastică/colaj foto;
🥇Locul I – Prisacari Diniza (lucrare plastică) şi Voinescu Irina (colaj foto);
🥈Locul II – Gutium Bogdana (lucrare plastică), Solodchii Diana (lucrare plastică) şi Maranciuc Ecaterina (lucrare plastică;
🥉Locul III – Maranciuc Ion (lucrare plastică) şi Russu Alin (lucrare plastică);
Secţiunea III: Filmuleţ video.
🥇Locul I – Chilat Valeria (filmuleţ video)
Participanţii au fost menţionaţi pentru creativitate şi spirit proactiv cu o diplomă şi o notă de 10 la Limba şi lit. română.
📌Această activitate este desfășurată în cadrul proiectului “Dezvoltarea rezilienței la tinerii din Republica Moldova prin formarea obiceiurilor alimentare sănătoase și de adoptare a modului activ de viață: #PROACTIV” realizat de A.O. #PRINCIPIISĂNĂTOASE cu suportul financiar al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.
Pe parcursul lunilor septembrie-noiembrie, în incinta bibliotecii IP CAI ,,Gheorghe Răducan” din satul Grinăuţi a fost prezentată o expoziţie de carte cu genericul:
📖🍒🥑,,Cartea gustoasă – mâncare pentru spirit, minte şi bucurie”🧀🍳📖.
Această activitate este desfășurată în cadrul proiectului “Dezvoltarea rezilienței la tinerii din Republica Moldova prin formarea obiceiurilor alimentare sănătoase și de adoptare a modului activ de viață: #PROACTIV” realizat de A.O. #PRINCIPIISĂNĂTOASE cu suportul financiar al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.
⌛Astăzi, dna Zaharco Nelea – profesoară de discipline tehnologice a organizat o masă rotundă cu genericul:
🍉🥕✅„Alimentația adolescenților”🍔🍰❌ ,având drept scop identificarea practicilor alimentare nocive din meniul adolescenților și difuzarea unor recomandări în favoarea unei alimentări corecte pentru o dezvoltare armonioasă a tinerilor.
Această activitate este desfășurată în cadrul proiectului “Dezvoltarea rezilienței la tinerii din Republica Moldova prin formarea obiceiurilor alimentare sănătoase și de adoptare a modului activ de viață: #PROACTIV” realizat de A.O. #PRINCIPIISĂNĂTOASE cu suportul financiar al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.
Grupele MA-3 și TPOA-3, coordonați de diriginții Airinii Elena și Airinii Vasile, au reușit să organizeze un joc distractiv cu elevii, predispunându-i la un mod sănătos de viață.
Genericul activității a fost: (like)„Fii sănătos, energic și îndrăzneț!”(like), activitate integrată în cadrul proiectului “Dezvoltarea rezilienței la tinerii din Republica Moldova prin formarea obiceiurilor alimentare sănătoase și de adoptare a modului activ de viață: #PROACTIV” realizat de A.O. #PRINCIPIISĂNĂTOASE cu suportul financiar al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.
În contextul concursului „PROACTIV (Ă)”, dna Straciuc Cristina – profesoară de discipline tehnologice a organizat o sesiune de instruire, intitulată: „Importanța mineralelor în alimentația elevilor”.
Elevii au devenit cunoscători buni ai surselor de minerale din diferite grupuri de produse alimentare, precum și a beneficiilor furnizate organismului lor.
Această activitate este desfășurată în cadrul proiectului “Dezvoltarea rezilienței la tinerii din Republica Moldova prin formarea obiceiurilor alimentare sănătoase și de adoptare a modului activ de viață: #PROACTIV” realizat de A.O. #PRINCIPIISĂNĂTOASE cu suportul financiar al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.
Astăzi, 26.10.2023, elevii IP Colegiul Agroindustrial ,,Gheorghe Răducan” din Grinăuți au avut o întâlnire cu d-na Cumpănă Veronica, coordonatoarea proiectului ,,Dezvoltarea rezilienței la tinerii din Republica Moldova prin formarea obiceiurilor alimentare sănătoase și de adoptare a modului activ de viață: PROACTIV”.
Tinerii cu mare drag au participat la activitate, s-au distrat, au fost mereu în mișcare, au fost implicați în diverse jocuri distractive cu caracter educativ, privind adoptarea unui mod de viață sănătos.
✴️Această activitate este despre mişcare, distracţie, bună dispoziţie şi sociabilitate, principii pe care am hotărât să le abordăm împreună cu elevii noştri, integrându-ne în cadrul Concursului “Proactiv/ă” organizat de A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE în colaborare cu Compania Națională de Asigurări în Medicină, facând parte din proiectul “Dezvoltarea rezilienței la tinerii din Republica Moldova prin formarea obiceiurilor alimentare sănătoase și de adoptare a modului activ de viață: #PROACTIV” realizat de A.O. #PRINCIPIISĂNĂTOASE cu suportul financiar al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. 👍
#PRINCIPIISANATOASE
#Proactiv
#CNAM
18 ianuarie a fost lansat Proiectul ,,Amprente Einștein"
La data de 18 ianuarie a fost lansat Proiectul ,,Amprente Einștein”, care se desfășoară în următoarele etape:
1. Etapa locală, perioada 25 – 31 ianuarie;
2. Jurizarea la etala locală se va desfășura în perioada 01 – 02 februarie.
Scopul concursulu:
Dezvoltarea interesului pentru studiul fizicii;
Dezvoltarea spiritului competițional printre elevii capabili de performanță și pregătirea lor pentru alte concursuri de nivel internațional.
De a oferi tuturor elevilor șanse egale de a participa la o pregătire de performanță în domeniul fizicii.
În urma jurizării la etapa locală invingători au devenit următorii elevi:
1. Romaniuc Olga– gr. TAP-2 – locul I;
2. Russu Iuliana– TAP-1 – locul II;
3. Voinescu Irina– TAP – 1 – locul III ;
3. Vengher Alexandru – MA- 2 – locul III.
Mențiune:
1. Botezatu Nicoleta – TAP – 1;
2. Golban Victoria – TAP – 1;
3. Rotari Victoria – TAP –1;
4. Pascari Deniza – TPOA- 1;
5. Simaniuc Timofei – TPOA- 1.
Felicitări dnului Airinii Vasile– profesor de fizică și învingătorilor la concurs.
Bravo! Mândri de voi!
Succese la etapa a II a concursului.
Promovarea învățământului profesional tehnic pentru o economie verde
Reconceptualizarea orientării profesionale și consilierii în carieră II” (REVOCC II)
Sincere felicitări pentru Rotari Mihăiță ,elev al grupei TAP-4,care a participat la Concursul ,,Cel mai bun plan de afaceri ,” organizat și desfățurat în cadrul proiectului ,,Reconceptualizarea orientării profesionale și consilierii în carieră II” (REVOCC II), implementat de către CEDA, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), cu suportul Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA) din fondurile Cooperării Austriece pentru Dezvoltare (ADC).
Mihăiță a participat cu planul de afaceri ,,Creșterea și îngrijirea iepurilor ”,coordonatori : Voinescu Livia și Pascari Inga .Premiul obținut este un grand în valoare de 1700 EUR.
Bravo!!!! Mult susces și realizări frumoase în continuare.
Rolul matematicii şi contabilităţii în dezvoltarea profesională
La data de 30 iunie 2021 Colegiul Agroindustrial ,, Gheorghe Răducan” din satul Grinăuți, r-ul Ocnița a participat la evenimentul de încheiere al proiectului ,,DevRAM” ,, Creșterea competitivității sectorului agroalimentar prin integrarea acestuia în lanțurile valorice interne și globale, în special a sectorului culturii de soia”, la institutul de Cercetări a culturilor de câmp” ,,Selecția” din Bălți.
În perioada 02-03.06.2021 în incinta IP Colegiul Agroindustrial ,,Gheorghe Răducan” din s.Grinăuți, în cadrul proiectului Uniunii Europene DevRAM, a fost desfășurat Treningul de formare continuă cu tema: ,,Instruire privind elaborarea instrumentelor necesare activității secției de frormare continuă în Colegiu,” condus de formatorul dl Coceaș Sergiu.Pe parcursul a două zile administrația Colegiului, colectivul profesoral, metodistul, contabilii, secretarul au fost instruiți pentru a elabora documentele cu privire la formarea continuă a adulților, care are menirea de a reglementa și a dezvolta cadrul normativ privind educația adulților în context european, dezvoltarea mecanismelor de finanțare și facilitarea dezvoltării programelor de formare continuă a adulților pentru sporirea atractivității instituției și a doritorilor de a-și forma competențe profesionale, digitale, antreprenoriale, lingvistice solicitate de piața muncii.
Colectivul Colegiului Agroindustrial ,,Gheorghe Răducan” din s.Grinăuți îi aduce sincere felicitări dnei Alaiba Victoria, multă sănătate, bucurii sufletești și realizări frumoase.