Colegiul Agroindustrial Grinăuți Colegiul Agroindustrial
din Grinăuți
067366008 Telefon

Campus (camin)

Bursele de studii

  Se stabileşte plafonul de acordare a burselor de studii la nivel de 70 la sută din numărul elevilor  autohtoni, înmatriculaţi la studii la învăţămînt cu frecvenţa la zi, conform planului de înmatriculare cu finanţare bugetară la fiecare specialitate de formare profesională din fiecare instituţie de învăţămînt mediu de specialitate.

Note:

  1. Alocațiile pentru bursele de categoria I nu vor depăşi 10 la sută, iar pentru bursele de categoria a II-a şi a III-a – 20 şi, respectiv, 70 la sută din alocaţiile bugetare prevăzute în acest scop.
  2. În instituţiile de învăţămînt mediu de specialitate bursele de studii se acordă semestrial, conform rezultatelor sesiunii de examinare, şi se achită lunar, în limitele mijloacelor alocate în acest scop. Pentru elevii anului I de învăţămînt, semestrul I de studii, bursele se stabilesc în mărimea prevăzută în prezenta hotărîre, conform mediei notelor de la concursul de admitere.
  3. Numărul burselor sociale va constitui 10 la sută din numărul total al elevilor bursieri, cu excepţia bursierilor străini.
  4. În perioada vacanţei de vară elevii nu beneficiază de bursă.
 

Hotărârile de Guvern privind bursele:

  1. Hotararea de Guvern Nr. 1009 din 01.09.2006; Regulament-cadru cu privire la modul si conditiile de acordare a burselor RO, RU
  2. DECRET Nr. 1641 din 17.01.2004 privind instituirea bursei Presedintelui Republicii Moldova. Regulament privind acordarea bursei Presedintelui Republicii Moldova. RORU

Cazarea în cămin

  • Dreptul de cazare în căminul CAI,,Gheorghe Răducan ” din s.Grinăuți  se acordă elevilor solicitanți;
  • Pentru studenţii înmatriculaţi în anul I cazarea se face doar în baza cererii de solicitare a unui loc în cămin;
  • Taxa anuală de cazare pentru un loc în cămin este

Activitățile căminului

La acest început de martie, locatarii căminului vă doresc o primăvară frumoasă cu multe bucurii, zâmbete și voie bună.

La 14 februarie locatarii căminului s-au întrunit pentru a discuta despre originea acestei sărbători a iubirii, legende, superstiții și curiozități legate de sărbătoarea dragostei.

 La data de 22 mai 2023 dna Curdova Tatiana a desfășura o activitate educațională cu genericul ,,Să combatem traficul de ființe umane astăzi pentru un viitor sigur“.
  Scopul activității – sporirea conștientizării asupra fenomenului traficului, a muncii forțate și a sistemelor de plasare în câmpul muncii.
Secvențe foto de la activitate.

  La data de 15 mai dna Curdova Tatiana, pedagogă socială, a desfășurat cu locatarii căminului o activitate educațională cu genericul: ,, Dacă vrei să schimbi lumea, du-te acasă și iubește familia”

  Deșeurile – neglijența noastră de zi cu zi. Această problemă nu i-a lăsat indefirenți pe locatarii căminului. Ghidați de dna Curdova Tatiana s-au întrunit să discute despre deșeuri, ce impact au acestea asupra mediului și cum pot fi gestionate.
 În urma discuției elevii au conștientizat, că Natura îți mulțumește când ești partaș la frumusețea ei!
Arată-i că îti pasă: Colectează deșeul separat!

 Ziua Învierii Domnului este așteptată de cei mici și mari, fiind cea mai mare și mai respectată sărbătoare creștină.
 Locatarii căminului, ghidați de Dna Curdova Tatiana, s-au întrunit și au discutat despre sfintele tradiții și obiceiuri creștine desfășurate în preajma Sărbătorilor Pascale.

 Scopul acestei activități a fost de a păstra și a transmite generațiilor tinere rădăcinile tradițiilor și obiceiurilor creștine din perioada pascală.

La data de 09.03.2023, locatarii căminului, împreună cu dna Curdova Tatiana, s-au întrunit pentru a discuta despre sănătatea sexual- reproductivă, infecțiile cu transmitere sexuală, prevenirea, căile de transmitere, situații de risc și comportament de prevenire.

Mesajul cheie:
Sunt capabil să adresez orice întrebare despre sănătatea sexual- reproductivă, să i-au decizii informate în situații de risc pentru a mă proteja personal și pe cei dragi de ITS.

  Prima zi de primăvară a fost un bun prilej de a întruni locatarii căminului, monitorizați de Dna Curdova Tatiana, pentru a transmite, cu ocazia Mărțișorului, cele mai frumoase urări persoanelor dragi, prietenilor, colegilor.

  Cu prilejul sosirii primăverii, locatarii căminului vă urează să aveți parte de multă lumină în suflet, în gând, căldură și fericire în viața cotidiană, multe realizări frumoase pe tot parcursul anului!

  Nu este suficient să iubești, este necesar ca această iubire să fie sinceră, să fie primită, acceptată și chiar amplificată de celălalt.
   La 14 februarie, ziua în care dragostea plutește în aer, Dna Curdova Tatiana împreună cu locatarii căminului s-au întrunit
pentru a marca semnificația acestei zile.

 În această zi se fac declarații de iubire, se dăruiesc obiecte în formă de inimă și trandafiri, culoarea dominantă, fiind considerată culoarea roșie.
Sărbătoarea iubirii apare că simbol al iubirii romantice, pentru prima oară, în Evul Mediu, când înflorea tradiția iubirii cavalerești.

  Nu este suficient să iubești, este necesar ca această iubire să fie sinceră, să fie primită, acceptată și chiar amplificată de celălalt.
   La 14 februarie, ziua în care dragostea plutește în aer, Dna Curdova Tatiana împreună cu locatarii căminului s-au întrunit
pentru a marca semnificația acestei zile.

 În această zi se fac declarații de iubire, se dăruiesc obiecte în formă de inimă și trandafiri, culoarea dominantă, fiind considerată culoarea roșie.
Sărbătoarea iubirii apare că simbol al iubirii romantice, pentru prima oară, în Evul Mediu, când înflorea tradiția iubirii cavalerești.

 La inițiativa Consiliului locatarelor căminului s-a desfășurat o masă rotundă cu genericul: ,,Lagărele de concentrare și de muncă“.                                                   Discuții, concluzii.

 Scopul: ,, Familiarizarea elevilor cu fenomenul HOLOCAUSTUlUI, consecințele lui și dezvoltarea unei atitudini sensibile și tolerante în raport cu oamenii ce ne înconjoară, indiferent de apartenența lor culturală, rasială ori religioasă.

 În ajunul sărbătorii Sf. Andrei, locatarii căminului s-au adunat la o oră informativă, unde s-au făcut cunoscuți cu datina Sf. Andrei, semnificația sărbătorii și tradițiile practicate în popor.

Secvențe din căminul de elevi