Colegiul Grinauti Colegiul Agroindustrial
+373 271 71 522 Telefon
Colegiul Grinauti Colegiul Grinauti Colegiul Grinauti

Tehnologia alimentației publice

Perioada de studii

4 года

Forma de invățământ

De zi

Despre specialitate

Tehnologia produselor alimentaţiei publice, vizează pregătirea cadrelor pentru activitatea organizatorică şi de dirijare a proceselor tehnologice în unităţile de alimentaţie publică şi cofetărie la prepararea produselor culinare, de cofetărie şi patiserie. Specialistul cu studii medii de specialitate poate activa în calitate de: tehnician-tehnolog, tehnolog, şef de producţie, şef de secţie, administrator, controlor de producţie, laborant-tehnician.
Pe parcursul anilor de studii la specialitatea dată, elevii obţin competenţe profesionale de valoare prin studierea următoarelor discipline: Microbiologie şi igienă în unităţile de alimentaţie publică, Logistica şi distribuţia produselor alimentare, Tehnologia preparatelor culinare, tehnologia produselor de cofetărie şi patiserie, Control fizico-chimic şi organoleptic al produselor în alimentaţia publică cu Bazele standartizării şi metrologiei, Utilaje în alimentaţia publică, organizarea producerii şi managementul calităţii alimentelor, Economia şi contabilitatea unităţilor de alimentaţie publică, Protecţia muncii, Bazele antreprenoriatului în domeniu, Organizarea deservirii în unităţile de alimentaţie publică.

Secvențe de la lecția practică la disciplina,,Tehnologia culinară II”. 

Prepararea crochetelor din cartofi”, gr. TAP-3 , profesor Zaharco Nelea.

 

10 octombrie 2019 Secvențe de la lucrarea practică la disciplina
,,Tehnologia produselor de pateserie și cofetărie” în grupa TAP-4 

,,Prepararea plăcintelor din aluat nedospit,”
profesor Zaharco Nelea.

Secvențe de la lecția practică la disciplina
,,Tehnologia produselor de cofetărie și patiserie”, profesor Zaharco Nelea.

Secvențe de la lecția practică la disciplina
,,Tehnologia articolelor de patiserie și cofetărie”, profesor Zaharco Nelea, gr.TAP-4
Prepararea prăjiturilor din aluat fraged cu gem”.

Lecție practică la disciplina Tehnologia culinară de bază II cu subiectul:

,, Preparatele dulci gelatinoase” în grupa TAP-4 , profesor Zaharco Nelea. 

Secvențe de la desfășurarea lucrării practice

,, Prepararea gustărilor reci” la disciplina Tehnologia produselor culinare de bază II în grupa TAP-4,

profesor Zaharco Nelea.

Angajare

  • Tehnician-tehnolog
  • Tehnolog
  • Șef de producţie
  • Șef de secţie
  • Administrator
  • Controlor de producţie
  • Laborant-tehnician

Admiterea

После окончания школы и продолжительности обучения - 4 года,
с возможностью приема в бакалавриат.